Retourneren

Je mag artikelen binnen een zichttermijn van 30 dagen retourneren.
Liever ruilen? Lees dan hier verder.

Aanmelden

Meld je retour aan via het retourformulier. Dan ontvang je direct het retouradres en de verzendinstructies.
Verstuur het artikel pas nadat je die informatie hebt gelezen, dan bespaar je verzendkosten!

Verpakken en verzenden

Stuur altijd de retourbon, pakbon of factuur kopie met je zending mee en kruis daarop het artikel aan dat je retourneert. 

Envelop / Verzendzak / Brievenbusdoosje

  • Verpak je zending plat en klein (in onze envelop of plat brievenbusdoosje) en verstuur ze gratis via de dichtsbijzijnde brievenbus van postNL of postNL servicepunt of postkantoor.
  • Je hoeft niet te betalen als je het daar afgeeft omdat je naar een gratis antwoordnummer retourneert.

Let op: Alleen voor retouren die je met track & trace / verzendbewijs terug stuurt (ongeacht of het een envelop of pakketje is), wordt achteraf € 3,50 in rekening gebracht.

Pakketdoosje / Doos

  • Gebruik alleen een pakketdoos als je retour te groot is voor de brievenbus. Een pakketdoos kan niet gratis retour, wij berekenen hiervoor € 3,50 aan je door wat we verrekenen met de terugbetaling. Je hoeft dus voorafgaand aan je retourzending geen verzendkosten te betalen aan postNL want het pakket wordt terug gestuurd naar ons antwoordnummer. Hierdoor betalen wij die verzendkosten waarvan wij € 3,50 waarvan wij in het geval van pakketdoos of zending met track&trace / verzendbewijs aan je doorberekenen. 

Let op: Alleen voor retouren die je met track & trace / verzendbewijs terug stuurt (ongeacht of het een envelop of pakketje is), wordt achteraf € 3,50 in rekening gebracht.

kosten retourzending

Je ontvangt per mail ons antwoordnummer nadat je het retour hebt aangemeld. Postzegels zijn dus niet nodig. Als je wel betaalt of betaald hebt bij het retourneren naar ons antwoordnummer worden die door jou betaalde kosten niet vergoed.

  1. Brievenbusretouren zijn gratis (zonder verzendbewijs, via dichtsbijzijnde brievenbus).
  2. Voor retourpost mét verzendbewijs (ongeacht of het een doos is of via de brievenbus kan) brengen we slechts € 3,50 in rekening. Dit wordt achteraf in mindering gebracht op de terugbetaling van je retour.

Ontvangen retour & terugbetaling

Je krijgt binnen 14 dagen bericht over de verwerking van de terugbetaling. Vanzelfsprekend moeten we je retourzending dan wel al ontvangen hebben. In de vakantieperiodes kan het soms wat langer duren dan die 14 dagen.
Let op: wanneer je had gekozen om achteraf te betalen, dan kunnen de betaalkosten van € 2,95 helaas niet worden terug betaald, ook niet wanneer de gehele bestelling wordt geretourneerd.
Had je de originele factuur nog niet voldaan, dan ontvang je een nieuwe, aangepaste factuur van Multifactor.
Indien je de originele factuur wel al had betaald, dan volgt een terugbetaling van de retourartikelen.

Het spreekt voor zich dat alleen schone, ongebruikte artikelen geretourneerd mogen worden en helaas kunnen niet alle type producten geretourneerd worden.
Lees hier alle voorwaarden.

Herroepingsrecht volgens onze algemene voorwaarden

Artikel 6 – Herroepingsrecht
Bij producten:
1. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van minimaal 30 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
2. De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
a. als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
b. als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen;
c. bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.